MUĞLA / YATAĞAN - Bozarmut İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı büyük bir coşkuyla kutladık! Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler, bayramımız kutlu olsun!

Nis

Yatağan Gençlik Merkezi'nden gelen eğitmen arkadaşlar, okulöncesi ve ilkokul öğrencilerimize yaptırdıkları etkinliklerle onları mutlu etti. Eğitmen arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuzda düzenlediğimiz akıl ve zeka oyunları turnuvalarında birinci olan öğrencilerimiz İlçe'de okulumuzu temsil ettiler.

Pentago oyununda okulumuzu temsil eden 4/A sınıfı öğrencimiz Muhammed Yunus GÜREL İlçe'de de birinci olarak, İlçemizi temsilen İl'de İlçe birincileri ile yarışacaktır. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Ayrıca okulumuzu farklı oyunlarda temsil eden öğrencilerimize ve görevli öğretmenlerimiz Songül SEZGİN ve Eylem BALCI TEMEL'e teşekkür ediyoruz.

Nis

AFAD ekipleri tarafından afet zararlarını ve etkilerini azaltmak, önlemlerini almak amacıyla okulumuzda eğitim verildi.

Mrt

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü Zeytin Gözlü Çocuk projesi hazırlanması ve yürütülmesi sürecinde katkı sağlayan okulumuz sınıf öğretmeni Mehmet KARCIDAĞ'a İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Osman ALEMDAR tarafından projenin ürünü olan Zeytin Gözlü Çocuk hikaye kitabı hediye edildi. Ayrıca 2022-2023 eğitim öğretim yılı başarı belgesini hakeden Mehmet KARCIDAĞ, Sayın Kaymakamımız Mustafa Emre KILIÇ'ın takdimiyle belgesini aldı.

Mrt

Okulumuzda yapılan akılve zeka oyunları turnuvalarında rakiplerini eleyerek ilçemizde okulumuzu temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

Jandarma ekipleri tarafından öğrencilerimize uygulamalı trafik eğitimi verildi. Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem öğrendiler.

Mrt

Olası deprem, yangın anında personel ve öğrencilerimizin can ve mal kaybını en aza indirebilmek amacıyla okulumuzda ikaz alarm ve personel tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Hiçbir izdihama yol açmadan sağlıklı bir şekilde toplanma alanında toplandık.

Şbt

İlkokul öğrencilerimiz arasında akıl ve zeka oyunları turnuvaları düzenlenecek olup, turnuvalarda başarılı olan öğrencilerimiz ilçe turnuvalarında okulumuzu temsil edeceklerdir.

Turnuvalara katılım zorunlu değildir. İlgilenen öğrencilerimiz, Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmenimiz Songül Sezgin ile iletişim kurabilirler.

Turnuva Kapsamında Oynanacak Oyunlar

• PENTAGO
  • MANGALA
  • EQUILIBRIO
  • Q.BİTZ
  • KÜRE

Ock

Okullar hayat olsun projesi kapsamında okul bahçemizi düzenledik. Öğrencilerimizin okulda daha verimli zaman geçirmelerini sağlamak için yaşlarına ve psikolojik özelliklerine uygun çizimler tercih ettik. Çizimlerin yapılmasında emeği geçen Sınıf Öğretmenlerimiz Ali Boz ve Eylem Balcı Temel, Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Songül Sezgin, Müzik Öğretmenimiz Özlem Altuğ'a teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuzu sağlıklı bir görünüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Özverili çalışmaları için başta Okul Müdürümüz Selçuk Erginoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLİMİZDE, İLÇEMİZDE VE OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET, MİLLİ DEĞERLERİMİZE SAYGISIZLIKTIR!
Tarihimizin tüm toplumsal süreçlerinde kadının belirleyici ve destekleyici bir rolü olduğu biliniyor. Milletimizin asli unsuru olan kadınlarımızın tarih boyunca yüklendiği tüm bireysel ve toplumsal sorumluluklarda yapıcı ve yol gösterici bir misyonla hareket ettiği görülüyor. Tarihimizde, emirname ve fermanlar "Hakan ve Hatun buyuruyor ki" şeklinde ifade edilerek idarede Hatunlar da Hakanlar kadar yetkili kabul edilmiştir. Milletimizin destanlarında, efsanelerinde, hikâyelerinde, avda, savaşta, temsilde, dini, siyasi, insani, iktisadi sahalarda kadın ve erkek her zaman birlikte yer almıştır. Kadınlarımız; yönetimde, savaşta, barışta erkeklerle birlikte yer alıyor.
Kurtuluş Savaşı'nda Şerife Bacı, Halide Onbaşı, Halime Çavuş, Nezahat Onbaşı, Çete Emir Ayşe, Kara Fatma, Gördesli Makbule, Tayyar Rahmiye, Hafız Selman İzbeli gibi kadın kahramanlarımız, tarih içerisinde bir ve bütün olarak gören bir anlayışla yoğrulmuş olmamız, bugünümüze rehber olacak kadar güçlü göstergelerdir. Kadına yönelik şiddete yükselen tepki artık milli bir hassasiyete dönüştü çünkü milli değerlerimizin inşasında kadının rolü ve önemi belki tüm ülkelerin toplamından daha fazla.
Şiddeti reddeden milli birlikteliğimiz ve kararlılığımız, söz konusu kadına yönelik şiddet olunca da aynı kararlılıkla duruşunu sürdürüyor. Aziz şehitlerimizin kanı, gazilerimizin kahramanlıkları, kadınlarımızın fedakârlıkları, emek ve dualarıyla kurulan vatanımızda kadına yönelik her türlü şiddete karşı hukuk içerisinde mücadele etmek, sevgi ve saygıya dayalı değerlerle kurulmuş olan ülkemizde hepimizin sorumluluğunda.